Etarsko / Eterično ulje Limunove Trave

340 RSD

Etarsko ulje limunove trave (Cymbopogon citratus) poznato je po svom osvežavajućem, citrusnom mirisu i širokom spektru blagodeti za zdravlje i dobrobit. Ovo ulje se dobija parnom destilacijom sveže ili sušene trave i koristi se u aromaterapiji, kozmetici i kao prirodni insekticid.

Šifra proizvoda: 381107200402 Kategorija:


* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko ulje limunove trave (Cymbopogon citratus) poznato je po svom osvežavajućem, citrusnom mirisu i širokom spektru blagodeti za zdravlje i dobrobit. Ovo ulje se dobija parnom destilacijom sveže ili sušene trave i koristi se u aromaterapiji, kozmetici i kao prirodni insekticid.

Ključne prednosti:

 • Osvežavajući i Umirujući Efekat: Njegov prijatan miris pomaže u smanjenju stresa, anksioznosti i poboljšava raspoloženje.
 • Protivupalna i Antimikrobna Svojstva: Pomaže u borbi protiv bakterija, gljivica i upala, čineći ga korisnim za negu kože i tretman manjih povreda.
 • Oslobađanje od Bolova: Ublažava bolove u mišićima i zglobovima, što ga čini idealnim za masažu.
 • Digestivna Podrška: Pomaže u ublažavanju probavnih tegoba kao što su nadimanje i grčevi.
 • Prirodni Insekticid: Efikasno odbija insekte, posebno komarce, i može se koristiti za zaštitu prostora.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer za osvežavajući miris koji podiže raspoloženje i smanjuje stres.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za masažu koja ublažava bolove u mišićima i zglobovima i opušta telo.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za opuštanje i osveženje.
 • Nega Kože: Pomešajte sa nosiocem ulja i nanesite na kožu za tretman akni, gljivičnih infekcija i manjih iritacija.
 • Zaštita od Insekata: Pomešajte sa vodom u boci sa sprejom za prirodno sredstvo protiv insekata.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu kako biste izbegli iritacije.
 • Izbegavajte kontakt sa očima i osetljivim delovima kože.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje limunove trave (Cymbopogon citratus).

Pakovanje: Staklena bočica  10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Osvežite i revitalizujte svoj životni prostor i telo sa našim etarskim uljem limunove trave – prirodnim saveznikom za zdravlje i dobrobit!

 • Limunova trava etarsko ulje Etarsko ulje Limunove trave: Prirodno rešenje za zdravlje i lepotu - Etarsko ulje limunove trave, poznato po svojim osvežavajućim citrusnim notama, postalo je nezaobilazan deo aromaterapije i prirodne medicine. Njegova popularnost potiče iz drevnih medicinskih tradicija Indije, Šri Lanke i Kine, gde se vekovima koristi za lečenje raznih tegoba. Šta je etarsko ulje limunove trave? Etarsko ulje limunove trave dobija se destilacijom pare biljke Cymbopogon citratus,...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh