Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim uljem

Etarska / Eterična ulja - Aromaticum.rs

Ako već ne primenjujete ovaj jednostavan savet za eterična ulja, onda prestanite sa onim što trenutno radite. Jednostavan test na koži može vas sačuvati od mnogo nevolja, i lakši je nego što možda mislite. Možda ste već čuli za ovaj izraz, ali ga niste isprobali ili niste sigurni šta je to. Testiranje na koži nije samo jedan od najboljih načina da se eterična ulja koriste bezbedno, već i proizvodi za negu kože uopšte. Evo kako i zašto biste trebali preduzeti ovaj važan korak u svojoj rutini sa eteričnim uljima.

Kako uraditi test

Da biste uradili test na koži, jednostavno uzmite malu količinu razblaženog eteričnog ulja i nanesite ga na unutrašnji deo lakta. Stavite flaster preko ulja. Zatim sačekajte reakciju kao što su iritacija, svrab, crvenilo, upala, itd. Ako se pojavi reakcija, skinite flaster, operite ulje i nanesite nosač ulja na to područje.

Optimalno vreme čekanja je 48 sati. Ako nema reakcije u tom vremenu, pretpostavlja se da možda nemate osetljivost ili alergiju na to ulje i da ga možete koristiti bezbedno.

Zašto testiranje na koži

Ako nanošenje kapi ulja na unutrašnji deo lakta izazove crvenilo, svrab, upalu, itd., možete zamisliti neugodne rezultate preskakanja testa na koži i nanošenja ulja na koje možda imate alergiju na većem delu tela.

Neki se pitaju, da li je uvek potrebno raditi test na koži i da li moram čekati 48 sati? Ako već koristite eterična ulja bez testiranja na koži, verovatno već znate da li ste osetljivi na to ulje ili ne. Međutim, mi preporučujemo testiranje na koži pre upotrebe bilo kojih eteričnih ulja koja niste koristili do sad. Ponovo, 48 sati je optimalno vreme čekanja, ali može biti dovoljan jedan dan.

Iste se smernice primenjuju pri testiranju novih proizvoda za negu kože. Pre nego što nanesete novi i skupi serum za lice koji može izazvati bubuljice i oštećenje kože, uradite test na koži i vratite proizvod ako je potrebno.

Takođe je važno napomenuti da osetljivost na ulje možda neće nastupiti u roku od 48 sati nakon upotrebe. Ovo je posebno tačno ako koristite eterična ulja nerazblažena, što nikada ne preporučujemo. Da biste potpuno potvrdili da li ste alergični na eterično ulje ili proizvod za telo, preporučujemo da vaš lekar uradi test alergije.

AROMATICUM.RS dozvoljava korisnicima opozivo ograničeno pravo, koje nije ekskluzivno niti se može preneti, da čita, gleda, kopira, štampa i distribuira Sadržaj sa Veb-sajta za lične, nekomenracijalne i komercijalne potrebe, pod uslovom da se ne ukloni ili vizuelno ne naruši oznaka autorskog prava ili zaštitni znak ili druge oznake prava vlasništva koji su prikazani ili su u vezi sa Sadržajem to jest da se izvor obeleži linkom ka originalnom Sadržaju.
Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh