Etarsko / Eterično ulje Lavande

(1 recenzija korisnika)

350 RSD

Etarsko / Eterično ulje Lavande je jedno od najpopularnijih i najčešće korišćenih etarskih ulja, poznato po svojoj blagoj i umirujućoj aromi. Dobija se destilacijom cvetova biljke Lavandula angustifolia. Ovo ulje je poznato po svojim terapeutskim svojstvima i širokoj primeni u aromaterapiji, kozmetici i medicini.

Pozovi i poruči ili dodaj u korpu.


* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko / Eterično ulje Lavande je jedno od najpopularnijih i najčešće korišćenih etarskih ulja, poznato po svojoj blagoj i umirujućoj aromi. Dobija se destilacijom cvetova biljke Lavandula angustifolia. Ovo ulje je poznato po svojim terapeutskim svojstvima i širokoj primeni u aromaterapiji, kozmetici i medicini.

Ključne prednosti:

 • Relaksacija i Smanjenje Stresa: Ulje lavande je poznato po svojim umirujućim efektima, pomažući u smanjenju stresa, anksioznosti i nesanice.
 • Poboljšanje Kvaliteta Sna: Udisanje mirisa lavande pre spavanja može poboljšati kvalitet sna i pomoći kod nesanice.
 • Zdravlje Kože: Pomaže u lečenju akni, opekotina i iritacija kože zbog svojih antiseptičkih i antiinflamatornih svojstava.
 • Ublažavanje Bolova: Efikasno ublažava glavobolje, migrene i bolove u mišićima kada se koristi u masaži.
 • Repelent protiv Insekata: Prirodno odbija komarce i druge insekte, a takođe umiruje svrab i iritacije nakon ujeda.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer ili aromatičnu lampu za umirujuću atmosferu koja smanjuje stres.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za relaksirajuću masažu koja ublažava bolove i tenziju.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za opuštanje tela i uma.
 • Nega Kože: Pomešajte sa baznim uljem i nanesite na kožu za tretman akni, opekotina ili iritacija.
 • Spavanje: Nakapajte par kapi na jastuk ili posteljinu kako biste poboljšali kvalitet sna.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu kako biste izbegli iritacije.
 • Izbegavajte kontakt sa očima i osetljivim delovima kože.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje lavande (Lavandula angustifolia).

Pakovanje: Staklena bočica  10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Doživite blagotvorne efekte prirodne relaksacije i nege sa našim etarskim uljem lavande – vašim vernim saveznikom za mir i harmoniju!

 • Istorija etarskog ulja lavande Istorija etarskog ulja lavande - Etarsko Lavandino ulje se ekstrahuje iz cvetova višegodišnje zimzelene biljke koja se koristi zbog svojih brojnih prednosti i upotreba već više od 2500 godina. Lavanda se može pronaći u Mediteranskoj regiji, Evropi, Africi, Kanarskim ostrvima, Bliskom istoku i Indiji, gde uspeva na sušnom, kamenitom i peskovitom terenu. Reč „lavanda“ verovatno potiče od latinske reči „lavare“,...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

1 recenzija za Etarsko / Eterično ulje Lavande

 1. inaina (potvrđen vlasnik)

  Klasika meni uvek najbolje

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh