Etarsko / Eterično ulje Bosiljak

380 RSD

Etarsko / Eterično ulje Bosiljka dobija se parnom destilacijom listova biljke Ocimum basilicum. Ovo ulje ima svež, biljni miris sa blagim začinskim notama i poznato je po svojim brojnim korisnim svojstvima za zdravlje i blagostanje. Etarsko / Eterično ulje Bosiljka je idealno za aromaterapiju, masažu i negu tela, kao i za podršku mentalnoj i emocionalnoj ravnoteži.* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko / Eterično ulje Bosiljka dobija se parnom destilacijom listova biljke Ocimum basilicum. Ovo ulje ima svež, biljni miris sa blagim začinskim notama i poznato je po svojim brojnim korisnim svojstvima za zdravlje i blagostanje. Etarsko / Eterično ulje Bosiljka je idealno za aromaterapiju, masažu i negu tela, kao i za podršku mentalnoj i emocionalnoj ravnoteži.

Ključne prednosti:

 • Poboljšanje Raspoloženja: Doprinosi smanjenju stresa, anksioznosti i umora, pomažući u podizanju raspoloženja i povećanju mentalne jasnoće.
 • Podrška za Respiratorni Sistem: Olakšava disanje i pomaže u ublažavanju simptoma prehlade, kašlja i zapušenosti.
 • Stimulacija Digestivnog Sistema: Pomaže u ublažavanju probavnih smetnji kao što su nadimanje, grčevi i loša probava.
 • Anti-inflamatorna i Antimikrobna Svojstva: Koristi se za ublažavanje upala, iritacija i infekcija na koži.
 • Poboljšanje Fokusa i Koncentracije: Stimuliše kognitivne funkcije, pomažući u povećanju fokusa i koncentracije tokom mentalno zahtevnih zadataka.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer za osvežavajući miris koji poboljšava raspoloženje i koncentraciju.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za masažu koja opušta mišiće i ublažava bolove.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za relaksaciju i poboljšanje respiratornog zdravlja.
 • Inhalacija: Udišite direktno iz bočice ili dodajte nekoliko kapi u toplu vodu za inhalaciju kako biste olakšali disanje.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu kako biste izbegli iritacije.
 • Izbegavajte kontakt sa očima i osetljivim delovima kože.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje bosiljka (Ocimum basilicum).

Pakovanje: Staklena bočica  10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Otkrijte blagodeti svežine i revitalizacije sa našim etarskim uljem bosiljka – prirodnim saveznikom za vaše zdravlje i dobrobit!

 • Etarsko Ulje Bosiljka Etarsko Ulje Bosiljka: Prirodna Moć za Zdravlje i Blagostanje - U svetu aromaterapije, jedno od najdragocenijih sredstava je etarsko ulje bosiljka. Dobijeno iz lista i cveta biljke Ocimum basilicum, ovo ulje nosi sa sobom bogatstvo blagodeti koje doprinose fizičkom, mentalnom i emocionalnom blagostanju. Njegova dugovečna istorija upotrebe seže unazad vekovima, koristeći se u raznim kulturama zbog svojih lekovitih svojstava i prijatnog mirisa. U ovom članku...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh