Etarsko / Eterično ulje Cimeta

450 RSD

Etarsko / Eterično ulje cimeta pomaže kod bezvoljnosti i psihičkog umora, a takođe povećava aktivnost mozga i koncentraciju. Ovo ulje je jedan od najjačih prirodnih antibakterijskih sredstava, sa izraženim antifungalnim svojstvima. Stimuliše cirkulaciju i deluje protivupalno. Preventivno deluje na razvoj karijesa i bolesti desni. Reguliše otvaranje pora, čini kožu zategnutijom, te se preporučuje za normalnu i masnu kožu.* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko / Eterično ulje Cimeta dobija se destilacijom kore drveta Cinnamomum verum. Etarsko / Eterično ulje Cimeta, sa svojom toplom, slatkom i začinskom aromom, poznato je po svojim brojnim lekovitim svojstvima. Idealan je za upotrebu u aromaterapiji, masaži i različitim tretmanima nege tela, pružajući osećaj topline i udobnosti.

Ključne prednosti:

 • Antimikrobna Svojstva: Efikasno protiv bakterija, virusa i gljivica, čineći ga korisnim za jačanje imunog sistema.
 • Poboljšanje Raspoloženja: Topla aroma cimeta deluje umirujuće, smanjujući stres i anksioznost.
 • Stimulacija Cirkulacije: Pomaže u poboljšanju cirkulacije, što može ublažiti bolove u mišićima i zglobovima.
 • Digestivna Podrška: Podržava zdravu probavu i može pomoći kod stomačnih tegoba poput nadimanja i grčeva.
 • Prirodni Afrodizijak: Poznato je da ulje cimeta može poboljšati libido i stimulisati seksualnu želju.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer za toplu i prijatnu atmosferu koja poboljšava raspoloženje.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za masažu koja pomaže u stimulaciji cirkulacije i ublažavanju bolova.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za relaksaciju i osećaj topline.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu kako biste izbegli iritacije.
 • Izbegavajte kontakt sa očima i osetljivim delovima kože.
 • Ulje nije za konzumaciju.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje cimeta (Cinnamomum verum).

Pakovanje: Staklena bočica  10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Otkrijte čaroliju topline i zdravlja sa našim etarskim uljem cimeta – vašim prirodnim saveznikom za bolji život!

 • Etarsko ulje cimeta: čarobni dar prirode - Etarsko ulje cimeta je jedno od najpoznatijih i najcenjenijih etarskih ulja u svetu aromaterapije i prirodne medicine. Dobija se destilacijom kore ili listova cimeta, a njegovo bogatstvo aromatičnih i lekovitih svojstava čini ga nezamenljivim u mnogim aspektima svakodnevnog života. Lekovita svojstva etarskog ulja cimeta Antimikrobno dejstvo: Etarsko ulje cimeta poznato je po svojim snažnim antimikrobnim...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh