Etarsko / Eterično ulje Bergamot

598 RSD

Etarsko / Eterično ulje Bergamota dobija se hladnim ceđenjem kore ploda Citrus bergamia. Etarsko / Eterično ulje Bergamota ima prepoznatljiv, osvežavajući citrusni miris sa blagim cvetnim notama i poznato je po svojim umirujućim i osvežavajućim svojstvima. Etarsko / Eterično ulje Bergamota je široko korišćeno u aromaterapiji, kozmetici i za emocionalno blagostanje.* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko / Eterično ulje Bergamota dobija se hladnim ceđenjem kore ploda Citrus bergamia. Etarsko / Eterično ulje Bergamota ima prepoznatljiv, osvežavajući citrusni miris sa blagim cvetnim notama i poznato je po svojim umirujućim i osvežavajućim svojstvima. Etarsko / Eterično ulje Bergamota je široko korišćeno u aromaterapiji, kozmetici i za emocionalno blagostanje.

Ključne prednosti:

 • Smanjenje Stresa i Anksioznosti: Deluje kao prirodni relaksant, pomažući u smanjenju stresa, anksioznosti i depresije.
 • Poboljšanje Raspoloženja: Osvežavajući miris podiže raspoloženje i poboljšava mentalnu jasnoću.
 • Zdravlje Kože: Pomaže u tretiranju masne kože, akni i drugih kožnih problema zahvaljujući svojim antiseptičkim svojstvima.
 • Prirodno Sredstvo za Čišćenje: Efikasno uklanja bakterije i osvežava prostor, idealno za čišćenje domaćinstva.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer za osvežavajuću atmosferu koja smiruje um i podiže raspoloženje.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za masažu koja pomaže u opuštanju mišića i smanjenju stresa.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za umirujuće i osvežavajuće iskustvo.
 • Nega Kože: Dodajte par kapi u kremu ili losion za tretman masne i problematične kože.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu kako biste izbegli iritacije.
 • Izbegavajte direktno izlaganje suncu nakon upotrebe na koži jer ulje može povećati fotosenzitivnost.
 • Ulje nije namenjno za kozumaciju.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje bergamota (Citrus bergamia).

Pakovanje: Staklena bočica 10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Uživajte u blagodetima prirodnog osveženja i opuštanja sa našim Etarsko / Eterično ulje Bergamota – vašim saveznikom za zdravlje i harmoniju!

 • Etarsko ulje bergamota 10 ml Etarsko Ulje Bergamota - U svetu aromaterapije, jedan sastojak se ističe svojom svežinom, citrusnim notama i brojnim korisnim svojstvima – etarsko ulje bergamota. Ovo predivno ulje, dobijeno iz citrusnog voća poznatog kao bergamot, ima bogatu istoriju i široku primenu u terapeutskim i kozmetičkim svrhama. U ovom članku istražićemo poreklo, koristi i načine upotrebe ovog izuzetnog etarskog ulja. Poreklo i...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh