Etarsko / Eterično ulje Mente

370 RSD

Etarsko / Eterično ulje Mente dobijeno je destilacijom vodenom parom iz listova biljke Mentha piperita. Ovo ulje je poznato po svom osvežavajućem, mentolastom mirisu i širokom spektru blagodeti za zdravlje i dobrobit.* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko / Eterično ulje Mente dobijeno je destilacijom vodenom parom iz listova biljke Mentha piperita. Ovo ulje je poznato po svom osvežavajućem, mentolastom mirisu i širokom spektru blagodeti za zdravlje i dobrobit. Sa svojim hlađenjem i umirujućim svojstvima, etarsko ulje mente je idealno za aromaterapiju, masažu i negu kože.

Ključne prednosti:

 • Oslobađanje od Stresa i Glavobolje: Ulje mente deluje kao prirodni relaksant i pomaže u smanjenju napetosti i glavobolje.
 • Poboljšanje Disajnih Puteva: Osvežavajući miris mente pomaže u otvaranju disajnih puteva i olakšava simptome prehlade i zagušenja.
 • Ublažavanje Bolova: Hlađenje ulja mente pruža olakšanje kod bolova u mišićima i zglobovima.
 • Podrška za Digestivni Sistem: Pomaže u ublažavanju probavnih tegoba kao što su nadimanje, gasovi i grčevi.
 • Osvežavanje i Energija: Osvežavajući miris mente povećava budnost i mentalnu oštrinu.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer za osvežavajući miris koji poboljšava disanje i koncentraciju.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za masažu koja hladi i ublažava bolove u mišićima.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za osvežavajuće i opuštajuće iskustvo.
 • Inhalacija: Dodajte nekoliko kapi u posudu sa toplom vodom i udišite paru kako biste olakšali disanje.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu kako biste izbegli iritacije.
 • Izbegavajte kontakt sa očima i osetljivim delovima kože.
 • Konsultujte se sa lekarom pre unutrašnje upotrebe ili ako ste trudni, dojite ili imate zdravstvene tegobe.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje mente (Mentha piperita).

Pakovanje: Staklena bočica sa kapaljkom, 10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Otkrijte osvežavajuću snagu prirode sa našim etarskim uljem mente – vašim saveznikom za zdravlje i svakodnevnu svežinu!

 • Etarsko ulje mente Etarsko ulje Mente: Prirodno rešenje za brojne zdravstvene tegobe - Etarsko ulje mente, poznato i kao pepermint ulje, je prirodni proizvod sa dugom istorijom upotrebe u tradicionalnoj medicini. Dobija se ekstrakcijom iz listova biljke mente (Mentha x piperita), koja je hibrid spearminta i vodene mente. Sa svojim osvežavajućim mirisom i ukusom, etarsko ulje mente je postalo popularno rešenje za mnoge zdravstvene tegobe, posebno one povezane...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh