Etarsko / Eterično ulje Đumbir

870 RSD

Etarsko / Eterično ulje Đumbira dobija se destilacijom korena biljke Zingiber officinale. Ovo ulje je poznato po svom toplom, začinskom mirisu i brojnim zdravstvenim blagodetima. Etarsko / Eterično ulje Đumbira je neizostavan deo aromaterapije, masaže i prirodne nege, pružajući osećaj topline, energije i vitalnosti.* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko / Eterično ulje Đumbira dobija se destilacijom korena biljke Zingiber officinale. Ovo ulje je poznato po svom toplom, začinskom mirisu i brojnim zdravstvenim blagodetima. Etarsko / Eterično ulje Đumbira je neizostavan deo aromaterapije, masaže i prirodne nege, pružajući osećaj topline, energije i vitalnosti.

Ključne prednosti:

 • Ublažavanje Bolova i Upala: Efikasno u smanjenju bolova u mišićima i zglobovima, kao i upalnih stanja.
 • Poboljšanje Digestivnog Sistema: Pomaže u ublažavanju mučnine, gasova i drugih probavnih tegoba.
 • Jačanje Imuniteta: Deluje kao prirodni antiseptik i antioksidant, jačajući imuni sistem.
 • Povećanje Energije: Pruža osećaj energije i vitalnosti, pomažući u smanjenju umora i iscrpljenosti.
 • Podrška Respiratornom Sistemu: Pomaže u olakšavanju simptoma prehlade, kašlja i drugih respiratornih problema.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer za topao, začinski miris koji povećava energiju i poboljšava raspoloženje.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za masažu koja pomaže u ublažavanju bolova i upala, kao i u poboljšanju cirkulacije.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za opuštanje mišića i osvežavanje tela.
 • Digestivna Podrška: Koristite razblaženo ulje za masažu stomaka kako biste ublažili probavne tegobe i mučninu.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu kako biste izbegli iritacije.
 • Izbegavajte kontakt sa očima i osetljivim delovima kože.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje đumbira (Zingiber officinale).

Pakovanje: Staklena bočica  10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Doživite prirodnu toplinu i vitalnost sa našim etarskim uljem đumbira – vašim pouzdanim saveznikom za zdravlje i dobrobit!

 • Etarsko ulje đumbira 10ml Etarsko Ulje Đumbira za Vaše Zdravlje i Dobrobit - Etarska ulja su dragoceni darovi prirode koji imaju moć da unaprede naše zdravlje, lepotu i opšte blagostanje. Među njima, etarsko ulje đumbira ističe se kao neizmerno korisno ulje sa raznovrsnim primenama i izuzetnim beneficijama. U ovom članku istražićemo šta je to etarsko ulje đumbira, kako se koristi i koji su njegovi blagotvorni efekti na telo,...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh