Recepti za masažna ulja

aromaterapija masaza

Aromaterapijska masaža je efikasan način za umirivanje uma korišćenjem prednosti veze između uma i tela. Nakupljanje stresa i anksioznosti može dovesti do napetosti u delovima kao što su čelo, vrat, zapešća, ramena, donji deo leđa i stopala, što se može manifestovati kao bol, ukočenost i nelagodnost. Masiranje i negovanje tela uz pomoć terapeutskih etarskih ulja i baznih ulja može doneti dubok osećaj opuštanja i osloboditi nas od svakodnevnih briga.

Suprotno popularnom verovanju, masaža nije praksa koju mora obavljati isključivo partner ili profesionalni terapeut. Samomasaža, kao dnevni ritual, je efikasan način za ublažavanje napetosti i postizanje smirenosti vraćanjem pažnje na telo i sadašnji trenutak. Ležeći u udobnom položaju na prostirci ili naslonjeni na stolicu, koristite prste i ravne, otvorene dlanove kako biste primenili jednu od smeša sa dugim, klizećim pokretima, pritiskajući mišiće koji se osećaju umorno ili napeto. Ovaj pokret poznat je kao ‘Effleurage’ u aromaterapijskoj masaži i pomaže u sporom zagrevanju i opuštanju mišića. Zatim, koristeći prste i palac, ‘mesite’ bilo koja napeta područja čvrstim, ali udobnim pritiskom u sporom i ujednačenom pokretu. Članci prstiju se takođe mogu koristiti za izvođenje ove tehnike poznate kao ‘Petrissage’, koja dodatno umiruje mišiće i poboljšava cirkulaciju.

Za pomoć kod tenzijske glavobolje ili migrene, nežno masirajte zadnji deo vrata, slepoočnice, skalp i mišiće ramena. Sa vrlo laganim tapkanjem vrhovima prstiju i gotovo bez pritiska, masirajte obraze, čelo i područje između očiju. Ova tehnika može se primeniti i na drugim delovima tela i predstavlja divan način da nežno preusmerite pažnju ka fizičkom stanju svog tela i udaljite se od unutrašnjih briga.

Duboko Opuštajuća Masažna Smeša

Sastojci:

 • Sandalovo etarsko ulje: 2 kapi
 • Tamjanovo etarsko ulje: 2 kapi
 • Ylang Ylang etarsko ulje: 2 kapi
 • Bazno ulje po izboru: 30 ml

Smeša za Smirenje i Opuštanje

Sastojci:

 • Korijander etarsko ulje: 2 kapi
 • Tea Tree etarsko ulje: 2 kapi
 • Limun etarsko ulje: 3 kapi
 • Vitamin E tečni: 1 kašičica
 • Bazno ulje po izboru: 30 ml

Masažna Smeša za Smirenje

Sastojci:

 • Bergamot etarsko ulje: 10 kapi
 • Rimska kamilica etarsko ulje: 5 kapi
 • Bazno ulje po izboru: 30 ml

Uputstvo za Pripremu Masažnih Smeša:

U staklenoj posudi, sipajte bazno ulje pre dodavanja etarskih ulja i tečnog vitamina E (ako je primenljivo). Pomešajte sastojke blagim kružnim pokretima. Zagrejte deo ove smeše između dlanova pre nanošenja na željena područja i masiranja.

Bezbednost pri Korišćenju Masažnih Smeša:

Preporučuje se testiranje na koži pre upotrebe, posebno za osobe sa osetljivom kožom. Izbegavajte izlaganje suncu najmanje 12 sati nakon upotrebe smeša koje sadrže bergamot ili limun etarsko ulje.

Ovaj tekst pruža sveobuhvatne informacije o tome kako aromaterapijska masaža sa etarskim uljima može doneti duboko opuštanje uma i tela, uz detaljne recepte za pripremu masažnih smeša i tehnike masaže koje možete primeniti sami.

 

AROMATICUM.RS dozvoljava korisnicima opozivo ograničeno pravo, koje nije ekskluzivno niti se može preneti, da čita, gleda, kopira, štampa i distribuira Sadržaj sa Veb-sajta za lične, nekomenracijalne i komercijalne potrebe, pod uslovom da se ne ukloni ili vizuelno ne naruši oznaka autorskog prava ili zaštitni znak ili druge oznake prava vlasništva koji su prikazani ili su u vezi sa Sadržajem to jest da se izvor obeleži linkom ka originalnom Sadržaju.
Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh