Etarsko / Eterično ulje limuna

420 RSD

Etarsko / Eterično ulje limuna je prirodni eliksir dobijen hladnim ceđenjem kore zrelih limuna (Citrus limon). Etarsko / Eterično ulje limuna bogato je vitaminom C i antioksidansima, pružajući brojne zdravstvene i kozmetičke benefite. Sa svojim osvežavajućim citrusnim mirisom, idealno je za aromaterapiju, negu kože i čišćenje domaćinstva.* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko / Eterično ulje limuna je prirodni eliksir dobijen hladnim ceđenjem kore zrelih limuna (Citrus limon). Etarsko / Eterično ulje limuna bogato je vitaminom C i antioksidansima, pružajući brojne zdravstvene i kozmetičke benefite. Sa svojim osvežavajućim citrusnim mirisom, idealno je za aromaterapiju, negu kože i čišćenje domaćinstva.

Ključne prednosti:

 • Jačanje Imuniteta: Pomaže u borbi protiv prehlade i gripa zahvaljujući svojim antimikrobnim svojstvima.
 • Poboljšanje Raspoloženja: Doprinosi smanjenju stresa i anksioznosti, poboljšava koncentraciju.
 • Detoksikacija: Stimuliše limfni sistem, pomažući eliminaciji toksina iz tela.
 • Zdravlje Kože: Tretira akne i masnu kožu, pružajući antiseptičko i adstringentno dejstvo.
 • Prirodno Sredstvo za Čišćenje: Efikasno uklanja bakterije i prljavštinu, idealno za čišćenje površina u domaćinstvu.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer za osvežavajući miris koji poboljšava raspoloženje.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za opuštajuću masažu koja detoksikuje telo.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za relaksaciju i osveženje.
 • Čišćenje: Pomešajte sa vodom i sirćetom za prirodno sredstvo za čišćenje doma.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu.
 • Izbegavajte direktno izlaganje suncu nakon upotrebe na koži.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje limuna (Citrus limon).

Pakovanje: Staklena bočica  10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Otvorite vrata svežine i zdravlja sa našim etarskim uljem limuna – vašim prirodnim saveznikom za bolji život!

 

 • Etarsko eterično ulje limuna Etarsko Ulje Limuna za Zdravlje i Lepotu - Etarsko ulje limuna je dragocen dodatak vašoj rutini lepote i zdravlja. Ovo osvežavajuće ulje, dobijeno iz kore limuna, nije samo aromatično već i izuzetno korisno za vašu kožu, kosu i opšte blagostanje. U ovom članku, istražićemo nekoliko načina na koje možete iskoristiti etarsko ulje limuna za poboljšanje vašeg zdravlja i lepote. 1. Osvežavajuća Aromaterapija Etarsko...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh