Etarsko / Eterično ulje Anisa

(1 recenzija korisnika)

390 RSD

Etarsko / Eterično ulje Anisa dobija se destilacijom iz semena biljke Pimpinella anisum. Sa svojim karakterističnim slatkim, začinskim mirisom, ovo ulje je poznato po svojim mnogobrojnim blagodetima za zdravlje i dobrobit. Etarsko ulje anisa je često korišćeno u aromaterapiji, nezi kože i prirodnoj medicini.* Kako i zašto uraditi alergijski test sa etarskim / eteričnim uljem.
* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.

Opis

Etarsko / Eterično ulje Anisa dobija se destilacijom iz semena biljke Pimpinella anisum. Sa svojim karakterističnim slatkim, začinskim mirisom, ovo ulje je poznato po svojim mnogobrojnim blagodetima za zdravlje i dobrobit. Etarsko / Eterično ulje Anisa  je često korišćeno u aromaterapiji, nezi kože i prirodnoj medicini.

Ključne prednosti:

 • Podrška Digestivnom Sistemu: Pomaže u ublažavanju probavnih tegoba poput nadimanja, grčeva i loše probave.
 • Ublažavanje Respiratornih Problema: Deluje kao ekspektorans, pomažući u olakšavanju kašlja i čišćenju disajnih puteva.
 • Hormonska Ravnoteža: Koristi se za ublažavanje simptoma PMS-a i menopauze zahvaljujući svojim fitoestrogenim svojstvima.
 • Relaksacija i Smanjenje Stresa: Svojim opuštajućim svojstvima pomaže u smanjenju stresa, anksioznosti i nesanice.
 • Antimikrobna Svojstva: Efikasan je u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Načini upotrebe:

 • Aromaterapija: Dodajte nekoliko kapi u difuzer za opuštajući i umirujući miris koji pomaže u smanjenju stresa.
 • Masaža: Pomešajte sa baznim uljem za masažu koja pomaže u ublažavanju probavnih tegoba i opuštanju mišića.
 • Kupka: Dodajte nekoliko kapi u toplu kupku za opuštanje tela i uma.
 • Inhalacija: Dodajte nekoliko kapi u posudu sa toplom vodom i inhalirajte paru kako biste olakšali disanje i umirili kašalj.

Saveti za upotrebu:

 • Uvek razblažite pre nanošenja na kožu kako biste izbegli iritacije.
 • Izbegavajte kontakt sa očima i osetljivim delovima kože.

Sastojci: 100% čisto etarsko ulje anisa (Pimpinella anisum).

Pakovanje: Staklena bočica 10 ml.

Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mestu, van domašaja dece.

Uživajte u blagodatima prirode sa našim etarskim uljem anisa – vašim saveznikom za zdravlje, relaksaciju i dobrobit!

 

 • Sve što treba da znate o Etarskom Ulju Anisa: Blagotvorni Dar Prirode - U svetu aromaterapije, prirodnih lekova i holističkog pristupa zdravlju, etarska ulja su dragoceni saveznici. Jedno od najintrigantnijih ulja u ovoj kategoriji je etarsko ulje anisa. Ovo dragoceno ulje nije samo poznato po svom karakterističnom slatkastom mirisu već i po svojim brojnim zdravstvenim prednostima. U ovom blogu, istražićemo šta čini etarsko ulje anisa tako posebnim i...

Etarska / eterična ulja predstavljaju najkoncentrovaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke, dobijaju se uglavnom destilacijom ili presovanjem biljke ili njenih delova. Ova lagana i intenzivno mirisna supstanca isparava lako. Delovanje svakog etarskog / eteričnog ulja zavisi od složene kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje čine njegov sastav. Karakteristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje imaju uticaj na sastav i kvalitet etarskih ulja.

Etarska / eterična ulja imaju različite primene: koriste se za inhalacije, dodaju se u kupke i saune, koriste se za masažu ili se lokalno nanose na određene delove tela. Takođe se koriste u proizvodnji kozmetičkih preparata i parfema, kao i u aroma lampama. Međutim, za njihovu upotrebu potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti svakog pojedinog ulja.

Nikada se ne preporučuje nanošenje nerazređenih etarskkih / eteričnih ulja direktno na kožu, jer to može izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima poput bademovog, kokosovog, maslinovog, ricinusovog, jojoba ulja ili avokada, jer ta kombinacija pojačava njihovo dejstvo. Izuzetak je ulje lavande koje se može naneti direktno na manje površine kože.

1 recenzija za Etarsko / Eterično ulje Anisa

 1. Jana (potvrđen vlasnik)

  Preporuka

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Natura nihil frustra facit.

0
Pomeranje na vrh